Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μαρια Κυριμλίδου 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 – 1 ½ κιλό μεγάλα φρέσκα καλαμάρια
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. ρύζι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 3/4 φλιτζ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 καρότα τριμμένα 
  • 1 χούφτα φλιτζ. κομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 χούφτα κομμένο φρέσκο άνηθο
  • 2 φλιτζ. φρέσκες ντομάτες, κομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια: Αδειάζουμε τα εντερα και τραβάμε το διαφανές κοκκαλάκι.Πιέζουμε τα πλοκάμια με το χέρι μας για να βγει το ράμφος. Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια μέσα - έξω και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομματάκια και τα έχουμε έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ,καροτα μέχρι να μαραθούνε . Προσθέτουμε το ρύζι, τα πλοκάμια, το κρασί, το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο και ανακατεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. Κρατάμε σκεπασμένο το τηγάνι μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά και το ρύζι να είναι μαλακό, αλλά μόνο κατά το ήμισυ μαγειρεμένο, για 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει αρκετά, ώστε να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Με ένα μικρό κουταλάκι ή ένα μαχαιράκι βουτύρου γεμίζουμε προσεκτικά τα 3/4 κάθε καλαμαριού με τη γέμιση ρυζιού. Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να τα κλείσουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και όταν ζεσταθεί τηγανίζετε ελαφρά τα καλαμαράκια (με προσοχή να μην ανοίξουν) και τα τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος αλατοπιπερωνουμε,κλείνουμε με αλουμινοχαρτο προσθέτοντας ένα σφηνάκι νερό και λάδι. Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά στους 180C.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΙΜΒΟΥΛΕΣ
1) Μπορείτε τα πλοκάμια να μην τα βάλετε στην γέμιση ,αλλά να το βάλετε μέσα στο σώμα πιέζοντας  τα να μην βγει η γέμιση.
2 )Μπορείτε να μην τα σοτάρετε τα καλαμαράκια πριν μπουν στο φούρνο.Βαλτε τα κατευθείαν στο ταψί.
3 )Στην γέμιση μπορείτε να προσθέσετε σκληρά τυριά για περισσότερη νοστιμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...