Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατινα

  • Υλικα: 
  • 5 αυγα 
  • 1/2 ποτηρι ζαχαρη 
  • 1 ποτηρι αλευρι 
  • 1 μπεικεν
  • 1 βανιλια
  • μισο ποτηρι κακαο 
Χτυπαμε στο μιξερ αυγα, ζαχαρη και μετα αλευρι, μπεικεν, βανιλια και κακαο. Βουτυρωνουμε ενα ταψακι 30cm και ριχνουμε το μιγμα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180ο για 30 λεπτα. Ταυτοχρονα κανουμε το σιροπι με
  •  1,5 ποτηρι ζαχαρη και 
  • 1,5 ποτηρι νερο.

 Βραζουμε για πεντε λεπτα. Χλιαρο σιροπι και χλιαρο γλυκο και σιροπιάζουμε. 
Κανουμε το γλασο με
  •  1 μερεντα 400γρ.
  • 1 κουταλια σουπας βουτυρο και
  •  μισο ποτηρι γαλα 
Βαζουμε το γαλα στο κατσαρολακι και το ζεσταίνουμε. .Προσθέτουμε την μερεντα και το βουτυρο. Ανακατεύουμε μεχρι να ενσωματωθούν ολα τα υλικα .Αφηνουμε να κρυωσει.
Αφου εχει κρυωσει εντελώς το ριχνουμε πανω στο γλυκο. Ψυγειο και μόλις παγώσει ειναι έτοιμο.