Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Χωνακι ψωμιού με γέμιση λαχανικών και κοτόπουλο


Μαρία Πέγιου




Για τη ζύμη
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι 
  • 1 κ.τ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.τ.γ αλάτι 
  • 2 κ.τ.γ γάλα σε σκονη 
  • 1 1/2 κούπα γαλα 
  • 2 φακελακια μαγια 
  • Σουσαμι μαύρο 
  • 1/2 της κουπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε 30 λεπτά 
Για την γέμιση 
  • 3 μπούτια κοτόπουλου 
  • 2 κρεμμύδια 
  • Μισό λάχανο 
  • 2 καρότα 
  • Αλάτι 
  • Μαιδανο 
  • Μαγιονέζα 

Πριν κόψουμε και ανοίξουμε την ζύμη καλό είναι να ρίξουμε λίγο έλαιολαδο από πάνω για να είναι πιο εύκολο να την επεξεργαστουμε και να είναι πιο ελαστική
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη κόβουμε σε τέσσερις μπάλες
Έπειτα το πλαθουμε την καθεμία ξεχωριστά και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες
Αλοιφουμε το αλουμινοχαρτο με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει η ζύμη
Τυλιγουμε την ζύμη γύρω γύρω από το αλουμινοχαρτο
Μόλις φτάσουμε στο ανάλογο ύψος
Πασπαλιζουμε με αυγό.Τα βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτακια περίπου