Tania Vadarli
Συνταγή
- 180 γρ αλευρι
- 110 γρ ζαχαρη
- 5 αυγα (ξεχωριστα ασπραδια κ κροκοι)
- 1 βανίλια
- 25 γρ αλευρι
- 70 γρ ζαχαρη
- 200 ml γαλα
- 3 κροκοι αυγων
Κρεμα
Σιροπι
- 60 ml νερο
- 60 ml ζαχαρη
- 1 κουβερτουρα
- Λιγο βούτυρο
- Λιγο γαλα
Γλασο σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρεγκα.
- Τους κρόκους μόνους κ μετα προσθέτουμε την μαρέγκα ,το αλευρι,κ την βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ενα λειο μείγμα.
- Στρωνουμε λαδόκολλα κ βαζουμε χοντρες ροζετες.
- Ψήνουμε περιπου 15 λεπτα στους 180 βαθμους.
ΚΡΕΜΑ
- Ζεσταίνουμε το γάλα.
- Χτυπάμε την ζάχαρη με κρόκους μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε κ σιγά σιγά ρίχνουμε το γαλα ανακατευοντας γρήγορα.
- Το βάζουμε στην φωτια μεχρι να πήξει..
Ετοιμάζουμε το σιροπι..
- Λιώνουμε κουβερτούρα με βούτυρο κ γαλα..
- Παίρνουμε ενα πινελο αλείφουμε το κάθε κωκακι με λιγο σιροπι βαζουμε την κρεμα κ βουταμε στην κουβερτούρα...
- Ειναι ευκολη συνταγη σε 30 λεπτά ειναι έτοιμα νόστιμα κ προπαντων σπιτικά...😊Καλη επιτυχια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου