Maria Panag
1 φλυντζ. σπόροι ροδιού
1 φλυντζ. κονιάκ
1 φλυντζ. ζάχαρη
Αρωματικά μπαχαρικά:
(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)
2 ξύλα κανέλας
3 σπόροι γαρύφαλλο εχω δεν βαζω ουτε κανελα ουτε γαρυφαλλο δεν μου αρεσει...
Πώς το κάνουμε:
Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου