Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Sofia Rapti‎
ΥΛΙΚΑ
2 νεροπότηρα νερό ( ή ένα ποτήρι νερό και 1 κουτάκι σόδας)
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση :Τυρί , αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Μετά που το ζυμώνουμε , χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια , τα αφήνουμε να ξεκουραστούν ένα μισάωρο . Λυώνουμε απο νωρίς τα βούτυρα , βάζω ένα βιτάμ πλακέ , ενα κουπάκι σόφτ , δυό κουταλιές φυτίνη και όταν το κατεβάσω απο το μάτι ρίχνω και σπορέλαιο. Παίρνω το ένα ζυμάρι το ανοίγω στην αρχή με τον πλάστη και μετά με τα χέρια . Να γίνει μεγάλο ίσα μ' ένα τραπεζομάντηλο, λεπτό φύλλο και όσο γίνεται διάφανο. Ρίχνουμε το βούτυρο διπλώνουμε το φύλλο και βουτυρώνουμε , ως που να γίνει το φύλλο ενα μικρό τετράγωνο πολλές φορές διπλωμένο, το βάζουμε σ΄ενα τάπερ και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη , ίσα να παγώσουν λίγο τα βούτυρα για να ανοίξει εύκολα ίσα με το ταψί μας !((Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να τα καταψύξουμε για να την ψήσουμε άλλη μέρα ! είτε μαζί με την γέμιση έτοιμα στο ταψί είτε σκέτα τα ζυμάρια- βουτυρωμένα πάντα )) Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω ,βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και το άλλο φύλλο επάνω .Την ψήνω στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν βγαίνει η πίτα απο τον φούρνο την ''αδειάζω '' πάνω σε λαδόκολλα με ρολό κουζίνας για να φύγουν τα περίσσεια βούτυρα!Στη συνέχεια την σκεψάζω για λίγο με μια μισοβρεγμένη πετσέτα κουζίνας, Έτσι γίνεται τραγανή η πίτα Όποια άλλη απορία έχετε να βοηθήσω !