Μαρία Πέγιου
Πηγη εδω
Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι
- 1 κ.τ.γ μπεικιν
- 1/2 κ.τ.γ σόδα
- 1/2 κ.τ.γ αλάτι
- 1 1/4 της κουπας ζάχαρη
- 1/4 Σιρόπι καλαμποκιού
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 200γρ αμύγδαλα τριμμενα
- 2 κουβερτουρες
Εκτέλεση ανακατεύουμε το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα το αλάτι.
Ρίχνουμε τα αυγά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη χτυπάμε καλά έπειτα ρίχνουμε την βανίλια και το σιρόπι καλαμποκιού (εγώ δεν είχα κι έριξα σπορελαιο) ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά σκεπαζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο
Για το σχήμα
Με κουτάλι παγωτού πατάμε μπροστά τη μύτη ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά λιωνουμε την κουβερτούρα βουταμε τα μπισκότα μέχρι την μέση και μετά στο τριμμένο αμυγδαλο η τρουφες η οτιδήποτε θέλουμε για τα ματάκια μπορούμε να τα κάνουμε και με μια αδοντογλιφιδα με την κουβερτούρα η να βάλουμε έτοιμες μπιλιες η με χρώμα όπως έκανα κι εγώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου