Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πρασοτυροπιτα





Anastasia Theocharopoulou
ΥΛΙΚΑ
ζυμαρι γαι μεγαλο ταψι
1 κιλο αλεύρι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
λίγο σπορελαιο για το ταψί & φυτινη λιωμένο μαζι με σπορελαιο τα φύλλα
λίγο αλεύρι ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
ανακατευω λιγο αλευρι με ξυδι λαδι αλατι νερο ζυμωνω προσθέτοντας αλευρι μεχρι να εχω ενα ευπλαστο ζυμαρι. το αφηνω 30 λεπτα να ξεκουραστει
εγω προτιμω τον μπελαλιδικο τροπο γιατι μου αρεσει το φυλλο οπως γινεται. ειναι η μεθοδος με τα πιταρουλια οπως λεμε εδω, για καλο χωριατικο φυλλο.
χωριζω το ζυμαρι σε μπαλιτσες. μετα παιρνω 3 μπαλιτσες τις ανοιγω μικρα πιτακια τις αλοιφω με λιωμενο βιταμ κ σπορελαιο κ τα βαζω το ενα πανω στο αλλο με το τελευταιο να ειναι αναποδα δλδ να μην εχει λαδι απο πανω.. αυτο θα ειναι το πρωτο κατω φυλλο. μετα κανω δυαδες απο τετοια πιτακια τα βαζω ψυγειο για καμια ωρα σε αλευρωμενο δισκο.
ανοιγω το ενα πυργακι απο 3 πιτακια σε μεγαλο φυλλο και το βαζω κατω στο ταψι. ριχνω με ενα κουταλακι φυτινη βαζω το 2ο φυλλο ξανα φυτινη κ το 3ο φυλλο. μετα την γεμιση της αρεσκειας μας λιγο φυτινη φυλλο φυτινη και φυλλο. ΣΥΝΟΛΟ 3 φυλλα κατω γεμιση 2 φυλλα πανω. χαραζω και ριχνω αρκετη φυτινη με σπορελαιο και ψηνω περιπου μια ωρα στους 200.
για την πρασοπιτα εκοψα τα πρασα τα ζεματισα τα αφησα να στραγγισουν. το ριχνω στην πιτα και απο πανω χτυπαω 3 αυγα κ 1 φλ του καφε γαλα εβαπορε αλατι πιπερι το εριξα κ πασπαλισα κ λιγη φετα.
οτι ζυμαρι περισσευει καταψυξη, η τα τηγανιζω με τυρι μεσα η σαλαμι κασερι ή πιτσακια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...