Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ



Anna Georgiadou




ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλα αλευρι ρομπιν
  • 300 γρ βουτυρο
  • 500 μι γαλα
  • 700 γρ ζαχαρη
  • απο 1 πορτοκαλι χυμο και ξύσμα 
  • 1 μπεικιν παουντερ
  • 6 αυγά
  • 250 νερό 
  • 125 γρ μαγιά νωπή 
  • μαχλεπι
  • κακουλε
  • 1 βανιλια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοιναμε προζυμη .Σε μια λεκανη ριχνουμε 250 γρ.νερο χλιαρο με 200 γρ απο το αλευρι,την μαγια 125 γρ.και ζαχαρη να γίνει ενας χυλός .Σκεπαζουμε με την μεμβρανη και αφηνουμε στην ακρη.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε και ζεσταίνουμε (οχι να βρασει) το γαλα,τα μυρωδικά,την ζαχαρη .Στο τελος αφου αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά.Χωρια λιωνουμε το βουτυρο.
Σε μια μεγαλη λεκανη κοσκινιζουμε 1800 γρ.αλευρι μαζι με το μπεικιν.Ανοιγουμε στην μεση μια τριπα και ριχνουμε το χιλο με το γαλα και ζαχαρη που λιωσαμε πριν.Ανακατευουμε, κυκλικά ,μετα προσθέτουμε την προζύμι και παλι ανακατεύουμε ολα μαζι καλα .Στο τελος προσθέτουμε το βουτυρο.Συνεχίζουμε παντα το ανακάτεμα προς μια κατεύθυνση,οχι μπρος πίσω... μέχρι να ενσωματωθούν ολα τα υλικά.Η ζύμη θα κολλάει,αυτό δεν μας πειραζει.Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 2 με 3 ώρες σε ενα ζεστό μέρος (δωμάτιο με ήλιο η κοντά στη σόμπα,καλοριφέρ) Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 20 με 25 .Αν παρουν γρήγορα χρωμα να σκεπασετε με αλουμινοχαρτο .