Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΡΜΟΣ ΡΙΓΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



Μαρία Πέγιου



Καλησπέρα στην όμορφη παρεουλα!!!!
Σήμερα έκανα κορμό με μπισκότα αλλά λίγο διαφορετικό τη συνταγή τη βρήκα στο ίντερνετ αλλά έκανα λίγες αλλαγές (όπως πάντα
Για τον κορμό ριγέ θα χρειαστούμε:

  • 1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη 
  • 3 κ.τ.σ γάλα 
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αχνη ζάχαρη 
  • 2/3 της κουπας τσαγιού κακάο (αγλυκο)
  • 1 βανίλια 
  • 32 μπισκότα ολόκληρα (τύπου πτι-μπερ)
  • Λίγο γάλα για να βουταμε τα μπισκότα μέσα
(Για τον συγκεκριμένο κορμό θα χρειαστούμε διπλή δόση της κρέμας εγώ την έφτιαξα δύο φορές ένα μπολ για τη γέμιση και ένα για την κάλυψη εάν κάνετε λιγότερα μπισκότα φτάνει και η μια)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαργαρίνη το γάλα τη βανίλια την αχνη και το κακάο ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι όχι στο μιξερ ώσπου να αφρατεψει η κρέμα σοκολάτας.Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Έπειτα στρωνουμε σε ένα καθαρό σημείο ένα αντικολλητικο χαρτί (λαδοκολλα) βουταμε ένα μπισκότο στο γάλα απλώνουμε με ένα μαχαίρι την κρέμα και κλείνουμε με ένα άλλο μπισκότο και πάλι βουτηγμενο στο γάλα (σαν σαντουιτσακι) εγώ έβαλα οχτώ μπισκότα το κάνουμε αυτό 4 φορές δηλαδή κάνουμε τέσσερα σαντουιτσακια (απλώνουμε και λίγη κρέμα στο τέλος για να κολλήσουν μεταξύ τους τα σαντουιτσακια μπισκοτου) Μόλις τελειώσουμε απλώνουμε ομοιομορφα σε όλο το κορμό την κρέμα διακοσμουμε όπως μας αρέσει εγώ έβαλα διάφορες και πολυχρωμες τρουφες τυλιγουμε με την λοδοκολλα προσεκτικά και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα να παγώσει κόβουμε τα κομμάτια διαγώνια και λίγο χοντρά για να μη διαλυθουν τα μπισκότα!!!!!!