Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ



ΥΛΙΚΑ
  • 500γρ αλεύρι 
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καστανή ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο( αν θέλετε να βγει πιο υγρό βάζετε 2 εγώ έβαλα 1) 
  • 1 μπεικιν
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 
  • 2 αυγά 
  • 250γρ κουβερτούρα 
  • 2 μπανάνες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο καλά προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού βάζουμε το μισό αλεύρι χτυπάμε καλά τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζουμε Βουτυρωνουμε τη φόρμα ρίχνουμε το μισό μείγμα (εν τω μεταξύ κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες τις βάζουμε πάνω από το μείγμα σπαμε 2 κομμάτια από την κουβερτούρα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε πάνω από τις μπανανες) ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε 40 λεπτά)
Εγώ δεν πρόλαβα να το κάνω γιατί φαγωθηκε ο γιος μου να το κόψω
Λιωνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και καλυπτουμε από πάνω με ένα πινέλο