Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΧΙΝΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Δαμασκηνίδου Βασιλική
ΥΛΙΚΑ 




  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  •  χυμό απο 4 πορτοκάλια 
  • 40 γρ. μαγιά 
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη 
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  •  1 κοφτό κουταλάκι κανέλα 
  • 1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
  •  1 κοφτό κουταλάκι κακουλέ και μαχλέπι 

Για τη γέμιση:

  •  400 γρ. ταχίνι 
  • 200 γρ. τσίπς σοκολάτας
  •  2 φλυτζάνια ζάχαρη
  •  λίγο αλάτι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε στο μπώλ του μίξερ το αλεύρι, την μαγία, την ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Αρχίζουμε το ζύμωμα με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο λίγο τον χυμό των πορτοκαλιών. Ζυμώνουμε μέχρι να σχιματιστεί μιά μαλακιά ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει τριάντα λεπτά. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα με διάμετρο περίπου 40 εκατοστά. Απλώνουμε πάνω στο φύλλο το ταχίνι και πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και την ζάχαρη. Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα, ρολλάρουμε το κάθε τέταρτο, και το κλείνουμε σάν σπείρα. Ακουμπάμε τις ταχινόπιτες σε ταψί με λαδόχαρτο, τις βρέχουμε με λίγο νερό, τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για είκοσι λεπτά. Τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς για είκοσι λεπτά.