Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Μπισκότα όλα τα λεφτά!

Τι χρειαζόμαστε:

  •  170 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο) 
  •  1 κ.γ. για το γλάσο 
  • 50 γρ. ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • λίγο αλάτι 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  •  170 γρ. κουβερτούρα 

Πώς το κάνουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια αφράτη ζύμη. Παίρνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο 23x23 εκ. και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο πυρέξ να πάει παντού ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα πρώτα σε ένα μπολ και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (προσοχή να χρησιμοποιήσετε μπολ που μπορείτε να βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων). Περιχύνουμε τη βάση μας (που είναι το μπισκότο) με το ζεστό γάλα και αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το 1 κ.γ. βούτυρο. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το γάλα και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα (μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα). Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.