Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια για σούπερ γεύση!


Δαμασκηνίδου Βασιλική
Τι χρειαζόμαστε:




  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ, φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι, το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Βουτάμε μέσα τις μπριζόλες και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Την επόμενη μέρα, παίρνουμε ένα ταψί ή μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού. Από πάνω, τοποθετούμε τις μπριζόλες. Κόβουμε σε ροδέλες και την ντομάτα και τις πιπεριές και τοποθετούμε πάνω σε κάθε μπριζόλα εναλλάξ από μια ροδέλα ντομάτα, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη.
Αφού έχουμε καλύψει τις μπριζόλες με τα λαχανικά μας, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά, γύρω στα 40 λεπτά.
Προς το τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί για έξτρα γεύση