Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Ρεβίθια σε πήλινη γάστρα.





Vaso Spasou


Μουλιαζουμε απο βραδυς σε ενα σκευος τα ρεβυθια με 1 κ.σ. μαγειρικη σοδα κ λιγο αλατι.Την επομενη τα ξεπλενουμε και βαζουμε να παρουν μια βραση.Ξαφριζουμε μεχρι να καθαρισει το νερο,στραγγιζουμε αλλα κραταμε το ζουμι.Βαζουμε τα ρεβυθια να βρασουν με λιγο αλατι και σε ενα αλλο σκευος τσιγαριζουμε
  •  1 κρεμμυδι ψηλοκομμενο,
  • 2 σκελιδες σκορδο και
  •  1 καροτακι σε κομματακια.
Μολις τσιγαριστουν ριχνουμε μελιτζανες(προψημενες ή προτηγανισμενες)να τσιγαριστουν κι αυτες κ τελος τη σαλτσα ντοματας με λιγο πελτε και μπαχαρικα(αλατι,πιπερι,ριγανη)Αφου γινουν τα ρεβυθια τα ριχνουμε στη γαστρα,απο πανω τα υλικα με τη σαλτσα ανακατευουμε και ψηνουμε στο φουρνο στους 200 για μια ωρα περιππου.Ολη τη διαφορα μεσα την κανει η μελιτζανα.Πραγματικα απο τα καλυτερα φαγητα που εχω φτιαξει...