Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΡΛΟΤ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Δαμασκηνίδου Βασιλική
ΥΛΙΚΑ


  • 2 πακετα σαβαγιαρ
ΚΡΕΜΑ:
  • 2 αυγα
  • 70γρ. ζαχαρη
  • 30γρ. κορν φλαουρ
  • τα χτυπαμε ολα μαζι 
  • ζεσταινουμε 400γρ. φρεσκο γαλα και ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα σε σιγανη φωτια μεχρι να πηξει
  • κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε
  • ξυσμα και χυμο απο 1 λεμονι
  • 50γρ. αγελαδινο βουτυρο 
  • 5γρ. φυλλα ζελατιννης που τα εχουμε μουλιασει σε κρυο νερο.
  • Το βαζουμε σ'ενα μπολ και βαζουμε απο πανω μεμβρανη να ακουμπαει πανω στην κρεμα ωστε να μην κανει κρουστα.Το αφηνουμε να κρυωσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
  • 200ml. νερο
  • 200γρ.ζαχαρη
  • 40ml. χυμο λεμονιου
  • 2 ξυλα κανελας
  • μολις αρχιζει να βραζει μετραμε 7 λεπτα ,το αφηνουμε να κρυωσει
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 300γρ.κρεμα γαλακτος να γινει σαντιγυ
Μολις κρυωσει η κρεμα την ανακατευουμε απαλα με την σαντγυ.
Παιρνουμε το τσερκι βαζουμε γυρω γυρω σαβαγιαρ που τα εχουμε λιγο κοψη απο κατω για να στεκονται βουταμε σε γρηγορη κινηση τα σαβαγιαρ στο χλιαρο προς κρυο σιροπι και τα στρωνουμε στο τσερκι βαζουμε την μιση κρεμα,ξανα σαβαγιαρ και μετα την υπολοιπη κρεμα απο πανω βαζουμε ζυσμα λεμονιου και κορυφες απο μεντα για διακοσμηση.
Εγω επειδη την εκανα για πρωτοχρονια την στολισα ετσι.
Ειναι ελαφρυ ,οχι πολυ γλυκο και δροσιστικο
Καλη επιτυχια!!!