Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Black forest για του Αγίου Βαλεντίνου


Villy Kipourou
ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι
4 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι ρούμι
 Εκτελεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Κοσκινιζουμε το κακάο το μπέικιν και το αλεύρι, στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στα αυγά και τα χτυπάμε. Ριχνουμε και λίγο ρούμι.
Ριχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρογγυλή με τσερκι βάζοντας στον πάτο λαδοκολα και ψήνουμε για 20λεπτα στους 180. Αφου κρυώσει κοβουμε στην μέση το παντεσπάνι.
Γέμιση black forest
1 κομπόστα κεράσι 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 σφηνάκι ρουμι
400γρ φρούτα του δάσους(κατεψυγμένα)
Εκτέλεση
Βράζουμε την κομποστα με τα φρούτα του δασους την ζάχαρη και το κορν φλαουρ μέχρι να δέσει( 15λεπτα).
Για την σαντιγί

1 συσκευασία έτοιμη σαντιγί
200ml γάλα.
Τουρτα
Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι το βρεχουμε με λίγο γάλα απλώνουμε την γεμιση με τα φρούτα. Στην συνέχεια βάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι το βρεχουμε και αυτό λίγο με γάλα. Απλώνουμε την σαντιγί με κορνε σε όλη την τούρτα. Στην μέση κάνουμε μια καρδιά ♥ και την γεμιζουμε με την γέμιση φρουτων. Στολίζουμε με κερασακια και νιφαδες σοκολάτας! Έτοιμη για φαγωμα!