Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ

ΤΗΣ Δωρα Σπυροπουλου!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ-


Για παντεσπανι εκανα συνταγη του παρλιαρου..
5 αβγα τα οποια χτυπαω 
20 λεπτα με 125γρ ζαχαρη και επειτα ανακατευω μεσα κοσκινισμενο 115 γρ αλευρι με 40 γρ κακαο....ανακατευω με σπατουλα το αλευρι...
Βαζω σε τσερκι 25 εκ και ψηνω για 30 λεπτα στους 180...
Σιροπι 
150 γρ νερο και 150 ζαχαρη τα βραζουμε για 3 λεπτα και σιροπιαζουμε το παντεσπανι οραν το κοψουμε σε δισκους και στηνουμε την τουρτα...
Το σιροπι πανρα κρυο..Οταν η τουρτα κρυωσει λιγες ωρες μεσα στο ψυγειο...την ξεφορμαρουμε και την καλυπτουμε με βουτυροκρεμα....χτυπαμε γθα 4 λεπτα 225 γρ βουτυρο μαλακο με 400 γρ αχνη και 2 κουταλιες γαλα και 2 βανιλιες...Αφηνουμε παλι για λιγη ωρα στο ψυγειο να σφιξει...και επειτα ντυνουμε με την ζαχαροπαστα και φτιαχνουμε οτι σχεδιο θελουμε....

Η ζαχαροπαστα θελει 1/4 κουπας νερο μιση κουπα γλυκοζη 20 γρ φυλλα ζελατινης βανιλια και 1 κιλο περιπου αχνη τοσο οσο να μην κολλαει...
Εκτελεση:
βαζουμε τα φυλλα ζελατινης σε μπολ με κρυο νερο να μαλακωσουν.βαζουμε σε κατσαρολακι το νερο και μολλις ζεσταθει ριχνουμε μεσα τις ζελατινες και ανακατευουμε να διαλυθουν μετα ριχνουμε και την γλυκοζη και τις βανιλιες και ανακατευουμε 1-2 λεπτα . Βγαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα και ανακατευουμε περιπου τα 400 γρ αχνης...μετα ριχνουμε στον παγκο μας την υπολοιπη αχνη κανοντας λακουβα στην μεση και ριχνουμε μεσα το μειγμα της κατσαρολας μας και αρχιζουμε να δουλευουμε την ζαχαροπαστα ωστε να αρχισει να γινεται σαν πλαστελινη...δουλευουμε τοσο ωστε να δουμε οτι δεν κολλαει.