Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Αφράτα τυροπιτακια. Απο την
Simela Sidiropoulou


Υλικά
1 κεσεδακι απλό γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 φακελακι ξερή μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια μπεκιν
2 αυγά συν ένα κρόκο (το ασπράδι για επάλειψη)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακή ζύμη (περίπου 500 γρ)
Σουσάμι
Γέμιση 200 γρμ τυρί
1αυγο αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη με δύο κουταλιές νερό χλιαρό αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστη βάζουμε το γιαούρτι το λάδι τα αυγά λίγο χτυπημένα. Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι λίγο λίγο όπου ήδη προσθέσαμε το μπεκιν και το αλάτι.
Έχουμε βάλει το πρόγραμμα για ζυμαρικά. Μόλις τελειώσει το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Πάθουμε πιτουλες στην παλάμη και γεμίζουμε. Αλείφουμε με ασπράδι πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε στους 175μεχρι να πάρουν χρώμα.