Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Δαμασκηνίδου Βασιλική
Τι χρειαζόμαστε:



  • 4 λεμόνια και το ξύσμα τους
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική (στην κούπα που κάνουμε το νες μας σπίτι)
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 κλαδάκι δυόσμο
  • πάγο μπόλικο
  • φέτες λεμονιού
1) Πλένω καλά τα λεμόνια, τα τρίβω στον τρίφτη και τα στύβω!
2) Σε ένα μπολ βάζω το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη και τον χυμό τους. Το αφήνω για 3ώρες ανακατεύοντας που και που.
3) Έπειτα τα σουρώνω καλά και προσθέτω το "σιρόπι μας" στο νεράκι μας (μετά από 3 ωρες θα δημιουργηθεί κατι σαν σιρόπι).
4) Σερβίρω τη λεμονάδα παγωμένη με φέτες λεμονιού, μπόλικο πάγο και φύλλα δυόσμου!