Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΡΕΝΙΚΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Maria Kyrimlidou
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ





– 5 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
– 1 αυγό
– ½ κουταλάκι αλάτι
– Νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και όχι υγρή)
– 100 γρ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
– 500 γρ. φράουλες (κομμένες και πασπαλισμένες με ζάχαρη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε λεκανίτσα, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό. Ρίχνουμε έπειτα λίγο-λίγο το νερό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν η το μείγμα μας βγει αρκετά παχύρευστο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι και αντίστροφα αν σας βγει αρκετά σφιχτό μπορείτε να ρίξετε λίγο επιπλέον νεράκι.

2. Πλένουμε με άφθονο νερό και ψιλοκόβουμε τις φράουλες, πασπαλίζοντας τες έπειτα με ζάχαρη στη ποσότητα της αρεσκείας μας. Στη συνέχεια, σε καθαρή επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη και την κόβουμε σε μικρούς κύκλους με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε στρογγυλού φύλλου από ένα κουταλάκι της γέμιση φράουλας και το κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες με πηρουνάκι βουτηγμένο σε νερό για να μην ανοίξουν. Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα, ρίχνουμε τα βαρένικα σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 7 με 10 λεπτά, όπως ακριβώς κάνουμε με τα ζυμαρικά. Τέλος, σουρώνουμε τα βαρένικα και τους προσθέτουμε από λίγο βούτυρο για να μην μας κολλήσουν. Καλή σας όρεξη!

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 30+ κομμάτια