Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ




Δαμασκηνίδου Βασιλική

Υλικά:
  • 1 1.2 κιλο πατάτες βρασμενες και πολτοποιημένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα και ελαφρως τσιγαρισμενα
  • αλατοπιπερο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • ½ κ.γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 χουφτίτσα ψ/κ μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μπεικιν
  • 2 αυγα
  • Τριμμένη φρυγανιά όση χρειαστεί για το ζύμωμα 
  • σπορελαιο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες χωρίς φλούδα με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαλακές αλλά όχι λαπάς.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε με τα χέρια.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον χονδρό τρίφτη ή στο μούλτι και το τσιγαριζουμε.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το λάδι.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε κεφτεδάκια.