Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΧΟΥΜΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ
Katerina Kosta

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί)
  • 180 γρ. ταχίνι
  • 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)  
  • αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι. κουταλάκι κύμινο,και το σκόρδο, μέχρι να είναι λεία.
Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι μέχρι να μας αρέσει η γεύση.
Αν είναι πηχτό, αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια.
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα.

++Αν έχετε κανει ρεβυθοσουπα,βγάζετε απο εκει τα ρεβυθια και τα πολτοποιηθείτε.Ετσι δεν πετάμε τιποτα!!!