Katerina Kosta
- 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί)
- 180 γρ. ταχίνι
- 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
- αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι. κουταλάκι κύμινο,και το σκόρδο, μέχρι να είναι λεία.
Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι μέχρι να μας αρέσει η γεύση.
Αν είναι πηχτό, αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια.
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα.
++Αν έχετε κανει ρεβυθοσουπα,βγάζετε απο εκει τα ρεβυθια και τα πολτοποιηθείτε.Ετσι δεν πετάμε τιποτα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου