Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ




Τριανταφυλλιά Παπά 


Καλησπέρα παρεουλα!!!! Μετά το φαγητό ένα δροσερό γλυκακι μαζί με τον καφέ είναι ότι πρέπει!!!ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΖΕΛΈ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Υλικά:

  • 500 γρ σιμιγδαλι χοντρό, 
  • 3 κούπες ζάχαρη, 
  • 1 κούπα σπορελαιο ( εγώ έβαλα flora με βούτυρο γιατί έπρεπε να το καταναλωσω και για έξτρα νοστιμιά), 
  • 1 κούπα ινδοκαρυδο, 
  • 8 κούπες νερό, 
  • 1 πακέτο ζελέ φραουλα ( το κουτί με τα δύο φακελάκια) , 
  • έξτρα ινδικαρυδο για να πασπαλισουμε το γλυκό 


Εκτέλεση Αρχικά Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά σαν μαρμελάδα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, λάδι, ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε βροχηδων το σιμιγδάλι και το ινδοκαρυδο. Ανακατεύουμε να πήξει το μιγμα. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψακι το απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ και ισιωνουμε την επιφάνεια. Πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο το οποίο βυθίζεται ελαφρως μέσα στο ζελέ ( έβαλα αρκετό εγώ γιατί μας αρέσει) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει τελείως το ζελέ και να κρυώσει το γλυκό μου!!!!