Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡΔΑΚΙ



ΥΛΙΚΑ:



  • 500γρ. μανιταρια πλευρωτους
  • 2 κουτ. σουπας ελαιολαδο
  • αλατοπιπερο
  • ριγανη
  • 4 κουτ. γλ. σκορδο σε σκονη
ΣΟΣ:
  • 4 κουτ.σουπας ξυδι μπαλσαμικο
  • 4 κουτ. σουπας ελαιολαδο
  • 2-3 κουτ. σουπας μελι
  • 1 κουτ.σουπας μουσταρδα
Καθαρίζετε καλα τα μανιτάρια μ'ενα βρεγμένο πανι και κόβετε το χοντρο μερος της βασης τους.Τα αλειφετε με το ελαιολαδο και στη συνεχεια πασπαλιζετε με το αλατι,το πιπερι,τη ριγανη και το σκορδο και απο τις δυο πλευρες.Τα απλωνετε μεσα σ'ενα ταψι και τα ψηνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 160 αέρα. Σ'ενα μεγαλο ποτηρι τοποθετειτε ολα τα υλικα για την σος εκτός απο ελαιολαδο και χτυπατε με το μιξερακι του καφε,μεχρι να λιώσει τελειως το μελι(μπορειτε και σε σεικερ).Στην συνεχεια βαζετε το ελαιολαδο και ξαναχτυπατε μεχρι να πηξει η σος.Σερβίρετε τοποθετοντας τα μανιταρια σε μια πιατελα και πασπαλίστε με φλούδες παρμεζάνα και μαϊντανό.