Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ




Δαμασκηνίδου Βασιλική

  • 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ 
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
  • 1/2 ΚΟΥΤ.ΓΛ. ΚΑΝΕΛΑ (ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ)
  • ΚΑΡΥΔΙΑ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ) 
ΣΙΡΟΠΙ:
  • 2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
  • 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
  • 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη, το αφήνετε να βράσει και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
Σε άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνετε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα. Αφαιρείτε τα ξύλα κανέλας από το σιρόπι και το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε ξηρούς καρπούς και τις σταφιδες, και συνεχίζετε μέχρι το σιμιγδάλι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.