Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Σπιτικά ντονατς ίσως τα πιο τέλεια!!!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ
Yro Zafeiraki



ΥΛΙΚΑ

  • 1 μαγια ξηρή
  • Μιση κούπα χλιαρό νερό
  • 3/4 κούπας χλιαρό γάλα
  • Μιση κούπα ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μπωλ μάγια με χλιαρό νερό,ζαχαρη,ανακατευω, στη συνέχεια γάλα,ανακατεύω, χτυπημένο αυγό, βιταμ, αλεύρι αλάτι και ζυμώνω. Κλείνω καλά το μπωλ κ το αφήνω να διπλασιαστεί η ζυμη. Στη συνέχεια ανοίγω φύλλο σε αλευρωμενη επιφανεια γύρω στα 8 χιλ κ κόβω με στρογγυλό κουπατ ή ποτήρι 6cm διάμετρος κ αν θέλω με τρυπουλα χρησιμοποιώ καπάκι μπουκαλιού από νερό. Τα απλωνω σε αλευρωμενη πετσέτα κ τα σκεπαζω κ τα αφήνω να διπλασιαστουν. Τηγανισω μέχρι να ροδισουν σε καυτο σπορελαιο 2 δάχτυλα περίπου.
Εγώ σήμερα τα βουτηξα σε γλασο 1 κουβερτουρας με 2 κσ μερέντας κ 1 κσ σπορελαιο που έκανα σε μπεν μαρι κ τα πασπαλισμα με τριμμένο μπισκοτο. Βγήκαν 23 κομμάτια. ( κάποια θα μπουν κ κατάψυξη). Βέβαια κάποια δε φούσκωσαν αρκετά γιατί δεν είχα πολύ χρόνο για να αφήσω πολύ τη ζύμη να διπλασιαστεί (τα εβαλα για λιγο διπλα στο καλοριφερ) αν κ σε νοστιμιά δεν παίζονται! Ααααα...γέμισισα κ με κορνε με Μερέντα!!!