Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ



Βικτωρια Ευστρατιου


ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ αλευρι για τσουρεκι(εγω χρησιμοποιω το μωβ της αλλατινη)
  • 200 γρ. βηταμ
  • 100 γρ ηλιελαιο
  • 200 γρ ζαχαρη
  • 50 γρ μελι
  • 400 γρ χυμό ππρτοκαλι
  • 1 φακελακι ξηρη μαγια
  • 1 κουτακαλι μαχλεπι
  • 1/2 κουταλακι μαστιχα σε σκονη
  • 1 πρεζα αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ πιάνουμε προζύμι με λίγο χλιαρό νερό,τη μαγιά,το αλάτι και 1 κουταλιά απο τη ζαχαρη.Το αφήνουμε 1 ωρα περίπου να φουσκωσει.Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε που καλα. Βάζουμε το μειγμα σε ταπερ και το κλεινουμε με καπακι.Την επομενη το ξανά ζυμώνουμε και το αφηνουμε να ξαναφουσκωσει.Ψηνουμε τα τσουρεκάκια στους 150ο για 10' και για αλλα 15' στους 165.