Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σαμαλι νηστίσιμο



Zoi Kavopoulou
Σαμαλι νηστίσιμο :
  •  2 νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε κρυστάλλους
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 νεροπότηρο νερό
  • 1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου 
Για το σιρόπι
  • 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Κοπανάτε την μαστίχα σε γουδί ή στο multi μαζί με λίγο σιμιγδάλι και λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη.
Μέσα σε μια λεκανίτσα αναμειγνύετε το υπόλοιπο ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το νερό κι ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε μέτριο ταψί καλά λαδωμένο από πριν. Δεν πρέπει το πάχος του χυλού να ξεπερνά τα 2 δάχτυλα στο ταψί και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα. Αφήνετε το γλυκό να ξεκουραστεί για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και πασπαλίζετε το γλυκό με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσει το γλυκό. Ετοιμάζετε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει στην κατσαρόλα. Στην αρχή θα ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό.
Χαράζετε το κρύο σάμαλι σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και το σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι (ούτε καυτό ούτε κρύο) ρίχνοντάς λίγο λίγο με κουτάλα. Αφήνετε να το απορροφήσει όλο πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Μην βιαστείτε γιατί θα σας διαλυθεί και είναι κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...