Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Μεξικάνικα churros (λουκουμάδες)συνταγη του Ακη

ΥΛΙΚΑ



  • 250γρ. νερο
  • 100γρ. βουτυρο
  • μια πρεζα αλατι
  • 1 κουταλι κοφτο ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 150γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 2 αυγα
  • πασπαλισμα
  • αχνη ή κανελοζαχαρη
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, βούτυρο, αλάτι, ζάχαρη μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.Κατεβαζουμε απο την φωτια ριχνουμε το αλευρι το ανακατευουμε καλα και το ξαναβαζουμε στην φωτια για 2 λεπτα (ανακατευουμε συνεχεια).
Τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1' με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι. Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε churros. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βουτάμε σε κανελοζάχαρη ή αχνη και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Για τη σάλτσα σοκολάτας 150 γρ. κουβερτούρα 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.γ. μέλι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.