- Μισό κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα της αρέσκειας σας
- ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΜΗΛΑ
- 2 μήλα μεγάλα ανακατεμένα με την ζάχαρη και κανέλα(μπορείτε να βάλετε και εδώ καρύδια κι σταφίδες)
- άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
- λίγο ανθόνερο ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκάνη.Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το ταχίνι,
το μέλι αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό,το κονιάκ που μέσα διαλύουμε το μπέικιν-πάουντερ
και ζυμώνουμε κάνοντας ζύμη που να ανοίγεται φύλλο.
Ανοίγουμε ένα φύλλο,το αφήνουμε λίγο στο τραπέζι και γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκειας σας.
Βάζουμε κατά μήκος όλη τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί,πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι και το ψήνουμε στο φούρνο
για 40-50 λεπτά.180C
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο,το ραντίζουμε με ανθόνερο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου