Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ






ΥΛΙΚΑ (για 2 μικρά καρβελάκια)


  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 18 γρ. μαγιά σε σκόνη
  • 350 ml γάλα χλιαρό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι ζεσταμένο
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Kοσκινίζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε στο μείγμα μας τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το ζεσταμένο μέλι και ζυμώνουμε έως ότου πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλά στα χέρια μας. (Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι). Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε λίγο λίγο έως ότου απορροφηθεί όλο από τη ζύμη. Aφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Aνοίγουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα( η γέμιση μπορεί να γίνει με μαρμελάδα και αμύγδαλα). Διπλώνουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί να φουσκώσει για άλλα 20-30 λεπτά. Aαλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170οC.

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ