Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΡΤΟΣ ΤΟΥ Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ




Ο άρτος ημών ο επιούσιος, ζεστός και μοσχοβολιστός, φτιαγμένος με προζύμι (πιασμένο με το βασιλικό του Σταυρού στις 14 του Σεπτέμβρη) και ψημένος στη γάστρα. Μυρωδιά και γεύση καταπληκτική.


Συνταγή:
Από την προηγούμενη ημέρα αναπιάνω το προζύμι, προσθέτοντας χλιαρό νερό και αλεύρι για να γίνει παχύρευστος χυλός και το αφήνω μέσα στον κλειστό φούρνο μικροκυμάτων ή το σκεπάζω με πετσέτα. Την άλλη μέρα βάζω σε λεκάνη ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό, 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, λιγο αλεύρι και ανακατεύω καλά. Ύστερα βάζω και το προζύμι.Υπολογίζω να είναι το 1/3 όλης της ζύμης. Αφήνω λίγο προζύμι για την επόμενη φορά και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να πετύχω ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Στη γάστρα βάζω αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ μέσα την ζύμη. Βάζω τη γάστρα με το καπάκι της στο φούρνο με σχάρα, ανάβω στους 25-30 βαθμούς και αφήνω να φουσκώσει για 2-3 ώρες χωρίς ν' ανοίξω το καπάκι. Δυναμώνω τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και σε 1 ώρα και 10 λεπτά ξεφουρνίζω. Βγάζω από τη γάστρα και αφήνω το ψωμί σε σχάρα να κρυώσει. Στο λίγο προζύμι που κράτησα, προσθέτω χλιαρό νερό και αλεύρι και ανακατεύω. Σκεπάζω με καπάκι και διατηρώ στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...