ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ(με φύλλο διαφορετικό)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 1 φακελακι μαγιά
- 1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
- 1 αυγό
- 1/2 ποτήρι λάδι(ψιλό)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό για άλειμμα
- αλεύρι 4 περίπου φλυτζάνια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 10 φέτες κασέρι
- 10 φέτες ζαμπόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό ,ρίχνουμε το λάδι,αλάτι,αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα .
Αφού φουσκώσει
ανοίγουμε 2 φύλλα στρόγγυλα.
Γεμίζουμε την επιφάνεια ενός φύλλου με ζαμπόν και κασέρι, κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και ξανά με τον πλάστη περνάμε από πάνω.
Την θέλουμε ψιλή 2 εκατοστά.
Αλείφουμε με το αυγό απο πάνω.
Αλευρώνουμε το ταψί,βάζουμε την πίτα μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους180C περίπου για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου