Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ


Maria Kyrimlidou
ΤΡΙΑΝΤΆΦΥΛΛΟ ΑΠΟ
ΠΑΤΑΤΑ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!! 

ΥΛΙΚΑ
  • 3-4 πατατες μεγαλες κομμενες στο τριφτη στρογγυλες 
  • 100γρ.τυρι ημισκληρο 
  • 3 κρόκους αυγών.
  • 400 γρ.μανιταρια .
  • 200γρ.κρεμα γαλακτος.
  • 100γρ κασερι ημισκληρο .
  • 1 ποτηρι κρασι λευκο 
  • 1κρεμμυδι.
  • 3 κουταλιες λαδι.
  • αλατι,πιπερι.
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ~
1)Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι(3 μ. κουταλιές)κόβουμε το κρεμμύδι ,το σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί.
2)Ανακατεύουμε σε ενα πιατάκι τα 100 γρ. τυρί με 3 κρόκων αυγών.
3) Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες στο ψιλό τρίφτη.
4) Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με υποδοχές-θήκες για μάφινς και τοποθετούμε τις ροδελες γυρο γυρο σχηματιζοντας πεταλα λουλουδιου, στο πάτο βαζετε μια ροδελα.
5)Γεμιζετε μια κουταλια με το ανακατεμενο μιγμα τυρι+αυγο και τα γεμιζετε μεχρι την μεση.
6)Τα βαζετε σε προθερμασμενο φουρνο για 10 λεπτα ,στους 180 βαθμους.
7)Αφου το βγαλετε το ταψι γεμιζετε με την γεμιση μανιταριου.
8) Συμπληρονωυμε με την κρεμα γάλακτος (περίπου με 2 κουταλιες την καθε επιφανεια .
9)τρίβουμε το κασερι απο πανω.
10)Το ταψακι το ξαναβαζουμε για 15 λεπτα στο φουρνο στους 180 βαθμους.
ΠΡΟΣΟΧΗ.....δεν τα ξεφορμάρετε αμέσως,αφήστε 20 λεπτα να κρυώσει ,αλλιώς θα διαλυθούν.