Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



1500 Ντολμαδάκια γιαλαντζί έκανε η κυρία
Efi Papadopoyloy

και θα κανει αλλα τοσα για τον Χειμώνα..
Μπράβο για την  υπομονή!!!
Υλικα:
  • 2 κιλα ρύζι 
  • ενα ματσάκι μαϊδανό ψιλοκομμένο 
  • ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
  • ένα κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 20 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι και 
  • μισό κιλό λάδι
Εκτέλεση: 
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και αφού έχουμε ψιλοκόψει τον μαϊντανό, άνηθο και κρεμμυδάκια τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  2. Επειτα βάζουμε το ρύζι, αλάτι , μαύρο πιπέρι.
  3. Τέλος βάζουμε το νερό ανακατυοντας μέχρι να πιει όλο το νεράκι.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει η γέμιση και τυλίγουμε βάζοντας τα σε ταψιά και στην κατάψυξη να παγώσουν.
  5. Αφού παγώσουν τα βάζουμε σε σακουλάκια αεροστεγώς ή καλά κλεισμένα .