Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΠΕΡΕΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ



  • 3 ποτηρια αλεύρι ολικης αλεσεως(μπορει να χρειαστεί και άλλο)
  • 2 αυγά
  • 1 ποτηρι ελληνικού καφέ ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο 
  • 1 ποτήρι νερό ζεστό 
  • λίγο λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι,κάνουμε στη μέση λακουβιτσα και σπάμε μέσα τα αυγά, ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά, σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε όλα καλά .
Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και το κάθε ένα ανοίγουμε πάχους 2 εκατοστών και τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι και από τις δυο μεριές.
Τρώγεται ζεστό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!