Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΡΙΓΩΤΗ ΤΟΥΡΤΑ





Δαμασκηνίδου Βασιλική ΚΑΙ Η
Maria Kyrimlidou ΔΟΚΙΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!)))



Υλικά

  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη Saint Louis
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 αυγά ΒΛΑΧΑΚΗΣ
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla
  • 200 γρ. κουβερτούρα πραλίνα Nestle dessert
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο (να μην καεί), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα τσέρκι διαμ. 20-22 εκ. απλώνουμε μια σειρά από μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία εώς ότου τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και καλύπτουμε με το γλάσο την τούρτα. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε.

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ