Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΛΕΜΟΝΙ




AΠO THN Δαμασκηνίδου Βασιλική


Υλικά:
  • 1 φλυτζ. χυμό λεμόνι ( ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ)
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγύ)

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σουρωμένο χυμό λεμόνι με το ξύσμα και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζελέ και ανακατέβουμε καλά μέχρι να λιώσει και αυτό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Ανακατεύουμε με τη σαντιγύ.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια μακρόστενη φόρμα του κεικ ή όπου αλλού θέλουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυγείου μας.

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΞΙΝΟ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΑΧΑΡΗ ( 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ )!!!