Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ




ΑΠΟ ΤΗΝ
Efi Digreni



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΠΙΤΟΥΛΕΣ

  • 1kg αλευρι σκληρο
  • 2 κ.γ ζαχαρη
  • 2 κ.γ αλατι
  • 2 κ.γ ελαιολαδο
  • 2 φακελακια μαγια ξηρη
  • Νερο οσο παρει ζεστουλικο...να γινει μια ευπλαστη,μαλακή ζυμη!!!
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Το αλάτι το έβαλα στο τέλος εγώ για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά...το άφησα περίπου μια ώρα με μεμβράνη και φούσκωσε πάρα πολύ!Τις ανοιγουμε με τον πλαστη.Ψήνουμε σε αντικολλητικο τηγάνι και απο τις δυο μεριές (αφού τα περάσουμε με λίγο λαδάκι) . Αφήνουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά την κάθε μεριά.
    Αν χρησιμοποιήσετε το σκληρό αλεύρι όπως είναι κ η συνταγή να ξέρετε ότι χρειάζεται και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα γιατί μπορεί να κολλάει η ζύμη!!!