Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Φιλετάκια χοιρινά με ρύζι και σως μαρινάδας!



ΑΠΟ ΤΗΝ

Bianca Nero


Υλικά
  • 10-12 φιλετάκια σε λεπτές φέτες
  • Για την μαρινάδα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ.μπαλσάμικο με πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μίγμα για την σως
  • 1 ποτήρι κρασιού νερό
  • 1 γεμάτο κουταλάκι κορν φλάουρ
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στο ζουμάκι της χύτρας

Βάζουμε από το βράδυ σε μπωλ τα φιλετάκια με όλα τα υλικά της μαρινάδας να μείνουν μέχρι το πρωί. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ.
Την επόμενη μέρα σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο και χωρίς να αφαιρέσουμε την μαρινάδα,θωρακίζουμε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με λίγο νερό ή μπύρα.
Στην χύτρα τα αφήνουμε 20'. Βγάζουμε τα φιλέτα και ρίχνω το μίγμα για την σως, ανακατεύω ζωηρά με σύρμα γιατί δένει γρήγορα!

Για το ρύζι φούρνου
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 2,5 κούπες μεγάλες νερό, λίγο κουρκουμά, αλάτι, 2 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. βούτυρο και αφήνω μέχρι πριν βράσει. Σε ένα ταψάκι ρίχνω 1/2 κούπα κίτρινο ρύζι και 1/2 κούπα ρύζι σούπας και το μίγμα του νερού. Φουρνίζω, αντιστάσεις, 220, για 25΄περίπου. Ανάλογα το βλέπω και βάζω αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα.