Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΟ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ
Bianca Nero


Σπεσιαλιτέ Μυτιλήνης!
Υλικά:

  • 2 αγγουράκια ίσια
  • 3 καρότα
  • 5 φέτες μορταδέλα ή γαλοπούλα
  • 200 γρ βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο
  • 2 πιπεριές ότι χρώμα θέλετε (καλό είναι να έχει 1 κόκκινη για χρώμα)
  • 2-3 κουταλιές αγγουράκι τουρσί


** ΠΡΟΣΟΧΗ Για να σας τα δείξω βιάστηκα να τα γεμίσω και το βούτυρο δεν έμεινε μέσα καλά για να "δέσει" τα υλικά. Όλα να είναι κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα γεμίσετε **
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα αγγουράκια στη μέση. Αδειάζω το εσωτερικό όπως τα κολοκύθια.
Βράζω τα καρότα και τις πιπεριές και αφού κρυώσουν τα κόβω πολύ λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν). Αφήνω να κρυώσουν καλά.
Κόβω όλα τα άλλα υλικά ψιλά κομματάκια.
Το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάω 2-3 στο μίξερ να αφρατέψει.
Ανακατεύω βούτυρο- υλικά και κάνω μίγμα με το οποίο γεμίζω τα αγγουράκια.
Τα βάζω κατάψυξη για 2 ώρες και μετά τα κόβω ροδέλες!
Πολύ νόστιμα!