Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ



ΑΠΟ ΤΗΝ
Aggelika Gougousidou

Για την ζύμη έβαλα
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά σε δυο κούπες χλιαρό νερό ,με ενα κουταλάκι ζάχαρη( Άφησα να βγάλει φουσκάλες) και μετά έριξα μέσα
  • 2 φλυτσανακια του ελληνικού καφέ σπορέλαιο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,με δυο κουταλάκια αλάτι.
  • Αλεύρι έριξα τόσο ,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια .
    Έκανα μικρά μπαλακια και άνοιξα φιλαράκια οσο ενα μικρο πιατάκι και τα έβαλα σε βουτυρωμένα φορμακια για καπ κεικς!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
 Τσιγάρισα σε ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι και προσθεσα μια κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά ,
  • λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα και μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά !
  •  Λίγο αλάτι ,πιπέρι ,μαιδανο 
  • Οταν το έσβησα έριξα μισή κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Γέμισα απο μια μεγάλη κουταλιά κιμά σε κάθε φορμακι.
Για την μπεσαμελ 
  • με μισό λίτρο γάλα 
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  •  2 κουταλιές Βιταμ 
Τα εβαλα στην φωτιά και οταν έπηξε ανακάτεψα μέσα ενα αυγό. 
 Σκέπασα τον κιμά με μια κουταλιά μπεσαμελ σε καθε φορμακι.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι επάνω, ενα κομματάκι πιπεριά για γαρνιτούρα και ψήσιμο στους 200 βαθμούς για περιπου 25 λεπτά η μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγαίνουν γύρω στα 40 κομμάτια.