Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ



AΠO THN Δαμασκηνίδου Βασιλική

ΥΛΙΚΑ:
• 250γρ αμύγδαλα (καβουρδισμένα) (και 100γρ για την διακόσμηση)
• 2 κουτιά φυτική σαντιγί
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
• 1 ποτήρι φλιτζάνι έτοιμη καραμέλα 350 γρ (και 100γρ για διακόσμηση)
• 2 κροκάδια αυγών
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 2κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 2 βανίλιες σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στους 200°C για 15 – 20 λεπτά. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μίξερ χτυπάμε τα κροκάδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια να διπλασιαστούν και προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι. Αφού έχουμε χτυπήσει και το σιρόπι, προσθέτουμε τη σαντιγί και όταν ανακατευτεί καλά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε μια φόρμα τάρτας. Το βάζουμε στην κατάψυξη περίπου 8 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, πρέπει να έχει μείνει 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Προσθέτουμε την υπόλοιπη καραμέλα και τα αμύγδαλα για να το γαρνίρουμε.