Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ




Bianca Nero

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 φιλέτα γαλέο
  • 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 κ.σ. άνιθο
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. corn flour
  • Αλάτι
  • νερό
  • λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατίζω ελαφρά τα φιλέτα και τα αφήνω για 5-10'.
  2. Σε ένα πλακερό ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε 1 νεροπότηρο νερό.
  3. Βάζω το κρεμμυδάκι, άνιθο να μαραθούν με νερό και λάδι (για πιο ελαφριά).
  4. Προσθέτω μουστάρδα, λεμόνι, και το corn flour (αν θέλω το διαλύω πρώτα σε ελάχιστο νερό), δένω ελαφρά την σάλτσα.
  5. Στο τέλος ρίχνω τα φιλέτα.
  6.  Αν χρειάζεται προσθέτω ελάχιστο νερό.
  7. Η θερμοκρασία στο 7.
  8. Γυρνάω τα φιλέτα με τσιμπίδα ή σπάτουλα με προσοχή να μην διαλυθούν μετά από 5'.
  9. Αφήνω άλλα 10'. 
  10. Σβήνω το μάτι και αφήνω.