Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

LEMON PAI




ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou

Πρώτα φτιάχνουμε την τάρτα.
Ζύμη Ταρτας
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών.
Εκτελεση
  1. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
  2. Προσθέτετε το Βιτάμ λιωμένο,τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
  3. Ζυμώνετε εως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  4. Στη συνέχεια ανοίγετε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνετε σε ένα μέτριο ταψί,αλειμμένο με Βιταμ.
  5. Τρυπάτε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της ζύμης και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 2 φλυτζάνια κρέμα πατισερί ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΤΗΣΤΕ -ΕΔΩ
  • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • ξύσμα δυο λεμονιών
  • 1/2 φλυτζάνια τσαγιού χυμό λεμονιού
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύετε με ενα συρμα την κρέμα πατισερι μαζί με τη σαντιγί.
  2. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιών και το χυμό. 
  3. Έχετε ψησει την τάρτα και αφού κρυώσει λίγο,την καλύπτετε με το μείγμα της κρέμας.
  4. Επειτα χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα,προσθέτοντας τη ζάχαρη και καλύπτετε την τάρτα σε ωραίο σχήμα.
  5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 10-12 λεπτά,μέχρι να ροδίσει .