Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Scones, ψωμάκια σε 10 λεπτά



Δαμασκηνίδου Βασιλική
Τι χρειαζόμαστε:
  • 2 φλυτζάνια φαρινα
  • 100 γρ βουτυρο αγελαδινο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τού γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 του φλυτζανιού γαλα φρεσκο
  • 1 κουτ. γλ. μπεικιν
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας απαλά.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη, περίπου πάχος 1,5 εκατοστό και κόβουμε με κουπ πατ κυκλάκια ή τετραγωνάκια.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 12' +-.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις ψηθούν και είναι ακόμη ζεστά τα κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και φτιάχνουμε ''σαντουιτσακια'' με ο,τι γέμιση μας αρέσει!