Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο κατσαρόλας,με κριθαράκι τρικολόρε και καρύδια


Bianca Nero


Υλικά
  • 1/2 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1/2 πακέτο κριθαράκι τρικολορε
  • 2 ντομάτες
  • 1 καρότο μεγάλο ή τριμμένο ή σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λάδι-βούτυρο
  • νερό
  • αλάτι
  • κύμινο-κουρκουμάς
  • λίγο καρύδι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην χύτρα, θωρακίζω πολύ καλά το κοτόπουλο με λάδι από όλες τις πλευρές.
Προσθέτω καρότο, την 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, κύμινο.
Κλείνω για 20-25'.
Σε άλλη κατσαρόλα μαραίνω το κρεμμύδι με νερό-λάδι (για πιο ελαφρύ φαγητό και όχι τσιγάρισμα).
Προσθέτω την 2η ντομάτα, κουρκουμά, λίγο βούτυρο και το κριθαράκι. Τα φέρνω μια βόλτα όλα, ένα καλό ανακάτεμα, και μετά προσθέτω 2 νερόποτηρα νερό. Ανακατεύω με προσοχή με ξύλινο κουτάλι γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα. Στην διάρκεια προσθέτω κι άλλο νερό αν χρειάζεται.
Αλάτι, λίγο λάδι ακόμα και λίγο βούτυρο.
Θα χρειαστεί περίπου 20-25 σε χαμηλή φωτιά (5).
Σερβίρω και ρίχνω λίγο καρύδι τριμμένο!