Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ



ευμορφιλη πολυχρονιαδου


Υλικα
  • 2 πακετα πτι μπερ
  • 6 κ σ βουτηρο
  • 1 κρεμα γαλακτος 500 γρ 
  • 1 κουβερτουρα 
  • 1 ζαχαρουχο 
  • 1 πακετο φιλαδελφεια 200 γρ 
  • Υλικα για την σαλτσα 
  • 1 ποτηρι σιροπι 250 γρ απο γλυκο του κουταλιου οτι εχετε (εγω εβαλα κερασι)
  • 1 κουταλια κορν φλαουρ


Εκτελεση
Τριβουμε τα πισκοτα στο μπλεντερ λιωνουμε τις 3 κουταλιες βουτηρο
Βαζουμε τα τριμμενα πισκοτα σε μια φορμα αποσπομενη ριχνουμεκαι το βουτηρο το παταμε καλα να εσωματωθουν και να γινει σαν βρεγμενη αμμο και το βαζουμε στο ψυγειο για να κρυωσει
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγι ριχνουμε και το κρυο ζαχαρουχο και χωριζουμε στην μεση
Λιωνουμε την κουβερτουρα 250 γρ και την ριχνουμε στην μιση σαντιγι και ανακατευουμε με για σπατουλα για να ενσωματωθουν και το αδειαζουμε στην βασει
Τριβουμε και το αλλο πακετο μπισκοτα λινωνουμε και 3 κουταλιες βουτηρο και ξανακανουμε το ιδιο για την αλλη βασει μονο που τωρα θα το ανακατευουμε σ ενα μπολ και θα το βαλουμε προσεχτικα επανω απο την μους και θα το πατησουμε ελαφρα θα το ξαναβαλουμε στο ψυγειο για να κρυωσει
Περνουμε την υπολοιπη σαντιγι και ενσωματωσουμε το τυρι κρεμα και το βαζουμε.επανω και το ξανα βαζουμε στο ψυγειο
Φτιαχνουμε την σαλτσα
Βαζουμε το 1 ποτηρι σιροπι απο το γλυκο του κουταλιου σ ενα κατσαρολακι διαλυουμε το κορν φλαουρ σ ενα ποτηρι με λιγο νερο και το ριχνουμε μεσα στο σιροπι το αφηνουμε να βρασει και να πηξη το αφηνουμε να κρυωσει και το αδειαζουμε επανω στο γλυκο το ξαβα βαζουμε στο ψυγειο για να κρυωσει !!!!