Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Μελιτζανοσαλάτα σπιτική

Bianca Nero



Υλικά:


  • 5-6 μελιτζάνες στενές (εκ των οποίων για την συνταγή χρησιμοποιώ τις 3, τις άλλες κατάψυξη)
  • 1 φλ. του ελλ.καφέ λάδι (μπορεί και παραπάνω)
  • 1/2 κου. γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 1 κ.γλ χυμό λεμόνι
  • 50 γρ φέτα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • μαιντανό
EKΤΕΛΕΣΗ
Τις μελιτζάνες τις πλένουμε, βγάζουμε το κοτσάνι και τις τρυπάμε με πηρούνι σε 3-4 μέρη.
Τις φουρνίζουμε στο γκριλ για 20 ή μέχρι να μαραθούν.
Τις βγάζουμε και τις χαράζουμε με μαχαίρι στο μήκος τους και με ένα κουτάλι μεγάλο βγάζουμε την ψίχα, την οποία την βάζουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά, ώστε να φύγει η πικρίλα η πολλή.
Με ένα μαχαιροπήρουνο ή με δύο μαχαίρια κόβουμε-λιανίζουμε την ψίχα.
Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε αν λείπει κάτι και προσθέτουμε ανάλογα.